Ruïnekerk

Ruïnekerk is een Protestantse kerk gelegen aan Meester la Grostraat 29 in Unknown.

Meer informatie over Ruïnekerk in Unknown

Tijdens de opmars van de Fransen in Nederland in 1672 kreeg graaf De Lorge de opdracht om kasteel Ammersoyen op te blazen. Dit om te voorkomen dat het Franse leger in de rug zou worden aangevallen. Echter, de graaf had een oogje op de zuster van de baron van het kasteel en bedacht daarom een plan. In plaats van het kasteel blies hij de naastgelegen kerk op. Bij het onderzoeken van wat er werkelijk met de Ruïnekerk was gebeurd, ontdekte de tegenwoordige adjunct-archivaris van het Streekarchief in Zaltbommel dat de waarheid minder romantisch was.

Wil je weten wat Ruïnekerk verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Ruïnekerk of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Ruïnekerk? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Ruïnekerk het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Maasdriel. Opzoek naar Ruïnekerk reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Ruïnekerk

Bezoekers bekeken ook